top of page
IMG_8408_edited.jpg

Over mij, Amber, en het ontstaan van Concert op Maat

Over mij: Welkom

Hi! Aangenaam

Ik ben Amber, een enthousiast persoon die met heel veel liefde en passie Concert op Maat heeft opgezet. Ik ben en familiemens, sport ik graag (krachttraining/hardlopen) en houd ik van de vroege uurtjes in de ochtend.

​Ik woon samen met mijn vriend Mark, dochter Tess en kat Bowy in het dorpje Molenhoek (bij Nijmegen, Google het maar ;)). Wij wonen in een top omgeving, want binnen 10 minuten lopen zijn we in de bossen of lekker op de dijk. Oja, wandelen vind ik dus ook heerlijk!

Als klein meisje was ik altijd al bezig met zang, dans en acteren. Ik hield van het podium en als de kans zich voordeed klom ik erop. Vooral van zingen: dan was ik echt mezelf en straalde ik. 
Daarom ben ik op mijn 13e begonnen met zangles (klassiek) en heb ik de vooropleiding Klassieke zang aan het conservatorium gevolgd.

 

Omdat ik het té spannend vond om mijn toekomst te bouwen op mijn stem, ben ik uiteindelijk iets anders gaan studeren en kwam ik terecht in het bedrijfsleven, specifiek bij een Verzekeraar. Echter toen ik mezelf de vraag stelde ''waar word ik nu het meest gelukkig van?'' kwam het zingen naar boven. Ik besloot daarom om een paar uur minder in loondienst te werken, en meer te gaan zingen! 

Ik wist al van mezelf al dat de meeste voldoening haalde uit echt contact maken tijdens het zingen. Een lach en soms een traan op het gezicht toveren. Muziek zingen die echt binnenkomt en je raakt. Alleen hóe ik dat precies zou doen, daar was ik nog naar op zoek. 

Ontstaan Concert op Maat

Het idee voor persoonlijke concerten is ontstaan aan het begin van Covid-19. Tijdens mijn werk achter de laptop merkte ik dat het gek voelde dat ik maar achter mijn laptop zat, terwijl er om mij heen zoveel gebeurde. Op het nieuws en om me heen hoorde ik steeds meer over ouderen die zich eenzaam voelden. Ik wilde mijn stem inzetten om mensen, ook op afstand, toch met elkaar te verbinden. 

´Wat mooi dat dit voor mij is georganiseerd!
 

Een collega van mij wilde iets speciaals doen voor zijn opa, Frans. Die had uit voorzorg een periode in quarantaine gezeten en zijn kleinzoon wilde hem iets leuks geven. Ik heb toen gezongen in de grote tuin van het verzorgingstehuis waar Frans woonde. Er waren een aantal familieleden en medebewoners aanwezig, maar het optreden was wel echt voor hem. Tijdens het optreden zong ik namelijk een aantal liederen waarvan ik wist dat die iets voor hem betekenden.

 

Na afloop kwam Frans naar mij toe om te vertellen dat hij ontroerd was en dat hij het zo mooi vond dat dit voor hem was geregeld. Toen dacht ik: hier wil ik meer mee doen. Want, wat is er mooier dan iets toe kunnen voegen aan de speciale momenten? Dat is dan ook precies dé kern van Concert op Maat.

Inmiddels werk ik part-time bij de verzekeraar zodat ik meer tijd en aandacht heb voor Concert op Maat en het geven van de persoonlijke concerten.  

wegggggg_edited.jpg
weggggggg_edited.jpg

¨Muziek raakt, muziek komt binnen. We hebben allemaal wel dat éne liedje waarvan we weten; als ik die hoor dan komt het extra binnen, daar krijg ik kippenvel van! ​
Wat is er nou mooier dan het zingen van juist die muziek?¨

bottom of page